verbouwing “De Kuil”

van schoolkantine naar (multifunctionele) creatieve ontmoetingsplek

De entree (receptie, hal en grote ruimte) is een belangrijke ontmoetingsplek in de Creatieve Coöperatie. De Creatieve Coöperatie is gehuisvest in het voormalig schoolgebouw van CIBAP in Zwolle. Belangrijk was om de entree de uitstraling te geven die bij de Creatieve Coöperatie past.

De centrale hal, inclusief de Kuil, moeten geschikt zijn voor grote bijeenkomsten, zoals de Beursvloer of een grote netwerkbijeenkomst, maar ook voor het houden van (besloten) bijeenkomsten, zoals vergaderingen, trainingen, workshops en optredens.

Samen met Martino Minnema van 2M Bouwmanagement ben ik gevraagd om een plan te maken voor de entree en de Kuil, en om dit plan te realiseren. Ik was verantwoordelijk voor het interieur, terwijl Martino de kosten en de kwaliteit in de gaten hield, en de uitvoering begeleidde.

Mijn uitgangspunt was de grote verlaagde ruimte (“de Kuil”) zoveel mogelijk open te houden. De hal zou namelijk anders vrij donker worden. Door het daglicht, wat door de grote ramen naar binnen komt, is het een prettige ruimte.

Daarnaast kan de ruimte worden afgesloten van de centrale hal en worden gehuurd voor diverse bijeenkomsten. In de ruimte zijn makkelijk te verplaatsen tafels, stoelen, grote verrijdbare planten en losse podium-elementen geplaatst, zodat voor diverse groepen gebruikers een geschikte opstelling kan worden verzorgt. Op het verhoogde gedeelte staat een netwerktafel voor overleg, werken of om e.e.a. neer te zetten (bv koffie/thee..) bij bijeenkomsten.

 

ga terug naar portfolio: