Nassau Odijckhof

Op het terrein van ISZ De Brug in Driebergen staan een aantal gebouwen waarin ouderen gehuisvest zijn waaronder het verpleeghuis Nassau Odijckhof. Het gebouw en het interieur ogen “gedateerd”, maar de oude dienstingang werd vooral als donker, leeg en stil ervaren. Samen met de opdrachtgever heb ik gezocht naar oplossingen om de nieuw in te richten ontvangstruimte en de toegang naar de entree levendig en aantrekkelijk te maken voor alle gebruikers.

Allereerst is de betonnen trap buiten voor de entree gesloopt. Daardoor is de entree beter zichtbaar en valt er meer daglicht in de hal. De wanden tpv de gesloopte trap zijn gestuct en geschilderd in een warme rode kleur. Verder is de bestrating vervangen, is er een nieuw naambord geplaatst en zijn er zitbanken neergezet om de entree ook buiten aantrekkelijker te maken.

In de hal is de oude pantry-ruimte gesloopt, waardoor een ruimere hal is ontstaan. Om de gewenste levendigheid te realiseren, zijn een aantal functies naar de nieuwe entreehal gebracht. Naast de nieuwe receptie voor het hele gebouw is het tevens een interne ontmoetingsruimte voor zowel bewoners, bezoekers als personeel. Er is een werkruimte ingericht met daaraan grenzend een nieuw ontworpen balie. In de nieuwe hal is een informele coffeecorner gecreëerd en ook de grote ontmoetingsruimte is vernieuwd dmv nieuwe vloerbedekking, verlichting, stoelen, tafels en gordijnen. Oude karakteristieke jaren-70 elementen, zoals de kolommen met oranje mozaïek, de houten plafonds en de zit-elementen om de kolommen zijn behouden en geïntegreerd.

Het ontwerp van de balie is gerealiseerd door R.Ruiter uit Utrecht (www.ruiterbv.nl) waarmee ik al veel heb samengewerkt in diverse projecten.

 

ga terug naar portfolio: