informatiecentrum Stadshagen

Andy heeft mij geholpen met de inrichting van het Informatiecentrum Stadshagen op onze huidige locatie aan de Belvédèrelaan 1. Het was een heerlijk creatief proces waar ik met veel plezier op terugkijk. Andy heeft van een saaie ruimte met weinig middelen en het spelen met kleuren een mooie, uitnodigende en fijne ruimte gecreëerd, waar bezoekers een goed overzicht hebben van alle lopende projecten in Stadshagen. Ook het zoeken naar kleuren voor de buitenwanden was een enerverend proces met een prachtig resultaat.

Cobie Hamming-Pijl, (voormalig) coördinator Informatiecentrum Stadshagen

Het informatiecentrum Stadshagen is een plek voor zowel projectontwikkelaars/aannemers als consumenten/kopers op de woningmarkt. Het informatiecentrum informeert over de wijk, nieuwbouwplannen, beschikbare kavels, ambities van Stadshagen.

Ik ben gevraagd om een ontwerp te maken voor de inrichting, waarbij het uitgangspunt was dat zowel projectontwikkelaars/aannemers als consumenten/kopers zich thuis voelen in het Informatiecentrum. Dromen over een nieuw huis moeten samen komen met de plannen van de projectontwikkelaars/aannemers. Dromen, maar wel bewust dat de bouw het (t)huis nog moet maken.

Het informatiecentrum heeft een centrale tafel met een grote luchtfoto van de hele wijk gekregen. Aan het plafond hangen bouwhelmen. Actuele projecten staan ‘op-de-bouwplank’ (steiger)balie.

Dat niet alles nieuw is in Stadshagen heb ik naar voren gebracht door een vitrine met gevonden voorwerpen van opgravingen van kasteel Werkeren. Asselien Broekhuis heeft Oerhout (1500 jaar oud) verwerkt tot een kunstwerk dat op de balie staat.

Het Informatiecentrum ligt centraal in de wijk en heeft een aantal opvallende kleuren gekregen om extra op te vallen.

ga terug naar portfolio: