Open Kring kerk

“In 2005 kregen wij onze nieuwe kerk, de Open Kring, in Stadshagen. Met een klein groepje mensen bogen we ons over tekeningen van alleen maar een casco. Een lege ruimte die door de indeling en het interieur tot een kerk moest worden gemaakt. Samen met Andy zijn we¬†aan het werk gegaan. Ze heeft naar onze wensen geluisterd, heeft ons geadviseerd en voorstellen uitgetekend waar we echt verder mee konden. Daarna kregen we van haar de kleuradviezen, en weer later heeft ze ook de contacten met de meubelmaker onderhouden. Nu zijn we acht jaar verder. En nog steeds zijn we blij met haar ontwerp en haar adviezen, want wat er nu staat is een prachtige eenheid van gebouw en interieur. Zo goed op elkaar afgestemd dat we na die acht jaar nog steeds zeggen: dit is helemaal goed. Het is een echte kerk geworden, een harmonieuze ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen, op de zondagen en doordeweek. Wij zeggen: Andy kan het!!”

Ds. Ale Pietersma

In nauwe samenwerking met de predikanten en enkele leden van de kerk is het interieurontwerp voor het nieuwe karakteristieke kerkgebouw voor de Open Kring kerk te Zwolle tot stand gekomen.

Mijn werkzaamheden waren hierin waren:

  1. Ontwerp van het liturgisch centrum met een podium, gebogen houten wand en een grote tafel. Daaronder elementen die bv bij een uitvaartdienst kunnen worden gebruikt.
  2. Ontwerp gebogen paneelwand tpv entree kerkzaal;
  3. Indeling kerkzaal met opstelling van ongeveer 250 stoelen;
  4. Advisering materialen en kleurkeuzes voor alle ruimtes. Soms met contrasterende gebruikersfuncties zoals kinderopvang tijdens diensten, vergader- en workshopruimte, maar ook afscheid van een overledene bij een rouwdienst.

Later is besloten om glas-in-lood ramen te plaatsen voornamelijk om het zonlicht van de opkomende zon tijdens de kerkdienst te weren.

ga terug naar portfolio: